VİZE REHBERİ
- Adım Adım Vize İşlemleri
- Almanya Vizesi Evrakları
- Amerika Vizesi Evrakları
- Avustralya Vizesi Evrakları
- Avusturya Vizesi Evrakları
- Bulgaristan Vizesi Evrakları
- Çin Vizesi Evrakları
- Estonya Vizesi Evrakları
- Fransa Vizesi Evrakları
- Güney Afrika Vizesi Evrakları
- Güney Kore Vizesi Evrakları
- Hindistan Vizesi Evrakları
- İngiltere Vizesi Evrakları
- İrlanda Vizesi Evrakları
- İspanya Vizesi Evrakları
- İsviçre Vizesi Evrakları
- İtalya Vizesi Evrakları
- Kanada Vizesi Evrakları
- Letonya Vizesi Evrakları
- Litvanya Vizesi Evrakları
- Macaristan Vizesi Evrakları
- Malta Vizesi Evrakları
- Polonya Vizesi Evrakları
- Rusya Vizesi Evrakları
- Yeni Zelanda Vizesi Evrakları
HEMEN BAŞVUR
Adım Adım Vize Başvuru İşlemleri
Vize Başvuru Rehberi
» Günümüzdeki ekonomik olumsuzluklar ve global değişim sebebiyle vize almanın zorlaştığı ortamda belgelerinizin doğru hazırlanmasında, çok önemli olan mülakat aşamasında şans faktörlerini en aza indirerek, püf noktalarının belirlenmesinde tecrübemiz ve kişilere göre uyguladığımız farklı ve ayrıntılı hazırlık yöntemleri sayesinde %99 vize başarı oranıyla vize başvurusunda sorun yaşamamanızı sağlamak için EğitimNoktası Yurtdışı Eğitim Danışmanlığında buluştuk.
» EğitimNoktası olarak tüm öğrencilerimizin vize evraklarının düzenlenmesinden tercümelerine, vize başvuru formlarının doldurulmasından vize ücretlerinin yatırılmasına ve randevuların alımına kadar tüm aşamalarda yardımcı olmaktayız. Eğitim için seçtiğiniz ülkeye göre istenilen evrakların listesi ve doldurulacak vize başvuru formları için EğitimNoktası danışmanları sizi yönlendirecektir.
** Vize başvuru işlemleriniz için bizi aramanız yeterlidir.
Vize Başvuru "Mülakat"
» Bu aşama, eğitim almak için gideceğiniz ülkeye girebilmenizi sağlayacak olan vizeyi almak için, vize memurunun sizin yeterliliğinize ve doğruları söyleyip söylemediğinize, amacınızın ne olduğuna karar vereceği aşamadır. Bu yüzden vize almanızdaki en önemli süreç olduğunu söyleyebiliriz. Görevli memur, öncelikle maddi durumunuza daha sonrada vize başvurusu yapmanıza sebep olan unsura bakacaktır. Öğrenci vizesi almak için başvuru yapan kimsenin, bu eğitime neden ihtiyacı olduğunu çok iyi kanıtlaması gerekmektedir. Ayrıca öğrenci vizesi başvurusu yapacakların mezuniyet durumu, ailevi kriterleri ve iş bulabilme nitelikleri gibi özellikleri de öğrenci vizesi almada önemli rol oynar.
Vize Başvuru “Mülakat Amacı”
» Öğrenci vizesi başvurusunda beyan edilen belgelerin doğruluğunu sözlü olarak ispatlayabilmek, gerçekten niyetinizin eğitim almak olduğunu ve ülkenize geri döneceğinizi görevli memura kanıtlayabilmektir. Bu yüzden size farklı formatlarda ve herkesin kişisel durumuna göre farklı sorular soracaklardır.
» En sık karşılaşılan sorulanlardan birkaç örnek vermek gerekirse;
- Niçin dil eğitimi almak istiyorsunuz?
İngilizce eğitimin, mesleğiniz ve eğitiminiz ile gelecek kariyer planlarınızı destekleyecek doğru orantıda olduğunun kanıtlanması aşamasıdır. Bu soruda amaç dil eğitimine gerçekten ihtiyacınızın olup olmadığını anlayabilmektir. Mesela burada eğer muhasebeciyseniz İngilizce dil eğitimine ihtiyacınız olduğunu açıklamakta zorlanabilir, şüphe yaratabilirsiniz. Fakat turistik bir bölgede otel muhasebesinde çalışan birisi için durum daha farklı olacaktır. - Niçin bir başka ülke değil?
Bu sorunun amacı, sizin bu ülkeyi seçmiş olma sebeplerinizin, dil eğitimi amacıyla kararlar mı yoksa bu ülkenin ekonomik alanda sağladığı avantajlar mı ya da varsa ülkede bulunan tanıdıklarınızın yanına yerleşme düşüncesi mi olduğunu öğrenmektir. Ülke seçiminizin sebepleri doğru şekilde anlatılmalıdır. - Ekonomik durumunuz nedir ve hangi işte çalışıyorsunuz?
Bu sorularda da gitmek istediğiniz ülkede eğitiminiz ve diğer masraflarınız için yeterli maddi güce sahip olup olmadığınıza ve eğer sahipseniz paranızın kaynağına bakılmaktadır. Yaptığınız işin geçerliliği ve geri döndüğünüzde iş bulabilme kriterleriniz başvuruyu önemli ölçüde etkileyecektir. - Gideceğiniz ülkede tanıdık veya akrabanız var mı?
Yurtdışında yaşayan akraba veya yakınlarınızın olması sizin de o ülkeye yerleşme amacı taşıdığınız izlemini verebilir. - Ailevi durumunuz ile ilgili sorular..
Kaç kardeş olduğunuz, kardeşlerinizin, anne ve babanızın yaptıkları işlerin nitelikleri, maddi durumları sizi tanımak ve niyetinizi ortaya çıkartmakta yararlanacakları bilgiler arasındadır.
» Kısacası vize memurları sizin başvuru yaptığınız eğitime gerçekten ihtiyacınız olup olmadığına sonrasında da bu eğitim için doğacak eğitim ve yaşam maliyetlerini karşılamaya yeterli maddi güce sahip olup olmadığınıza ikna olmak isterler. Eğer bu iki kritere ikna olurlarsa en son olarak eğitim bitiminizde geri dönmenizi destekleyecek maddi ve manevi bağlara sahip olup olmadığınızı inceleyerek vize karar aşamasına geçerler.
Vize Başvuru "İpuçları"
- Sahip olduğunuz ev tapuları ve araç ruhsatları dışında bankada durumunuzla doğru orantılı miktarda para gösterin.
- Vize başvuru amacınızı, almış olduğunuz eğitim ve iş hayatınızdaki gelişmelerle doğru ilişkilendirin.
- Yazılı belgeleriniz ile söyledikleriniz aralarında tutarlı olmaya özen gösterin.
- Sorulara çok hızlı veya çok yavaş cevap vermekten kaçının.
- Güler yüzlü olun ve sorulara cevap verirken aynı şeyleri yinelemeyin.
- Yanlış veya sahte beyanda bulunmaktan kesinlikle kaçının. Bunun yerine sebeplerini doğru şekilde açıklamaya çalışmanız sizin için daha faydalı olacaktır.
Vize Başvuru “Öğrenci Vizesi Evrakları”
- Almanya Vizesi Evrakları
- Amerika Vizesi Evrakları
- Avustralya Vizesi Evrakları
- Avusturya Vizesi Evrakları
- Bulgaristan Vizesi Evrakları
- Çin Vizesi Evrakları
- Estonya Vizesi Evrakları
- Fransa Vizesi Evrakları
- Güney Afrika Vizesi Evrakları
- Hindistan Vizesi Evrakları
- İngiltere Vizesi Evrakları
- İrlanda Vizesi Evrakları
- İspanya Vizesi Evrakları
- İsviçre Vizesi Evrakları
- İtalya Vizesi Evrakları
- Kanada Vizesi Evrakları
- Kore Vizesi Evrakları
- Letonya Vizesi Evrakları
- Litvanya Vizesi Evrakları
- Malta Vizesi Evrakları
- Polonya Vizesi Evrakları
- Rusya Vizesi Evrakları
- Yeni Zelanda Vizesi Evrakları
NORMAL PASAPORT HARÇ ÜCRETLERİ
SÜRE
- 6 Ay
- 1 Yıl
- 2 Yıl
- 3 Yıl
- 3 Yıl üzeri
HARÇ BEDELİ
- 689,70 TL
- 1.008,30 TL
- 1.646,10 TL
- 2.338,50 TL
- 3.295,50 TL
PASAPORT BEDELİ
- 501 TL
- 501 TL
- 501 TL
- 501 TL
- 501 TL
FORM BEDELİ
- -
- -
- -
- -
- -
TOPLAM
- 1.190,70 TL
- 1.509,30 TL
- 2.147,10 TL
- 2.839,50 TL
- 3.796,50 TL