"İstanbul ve Eskişehir"

" Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı "

" 2004'ten bu yana güvenle "

" Şu anda en güvenilir noktadasınız "

" ISIC Uluslararası Öğrenci Kartı "

" Vize Başvuru Merkezi "

" Dil Okulu, Üniversite, Yaz Okulu "

" Avrupada Üniversite "

" Work and Study Kanada "

" Work and Study Irlanda "

" Work and Holiday Avustralya "

" Work and Study Dubai "

" Work and Travel Amerika "

" Vizesi Evrakları "

" Üniversite Rehberi "

" Yurtdışı Dil Eğitimi "

" İngilizce Dil Eğitimi "

" Yurtdışı Dil Okulu "

" Dil Okulu Çalışma İzni "

" Dil Okulu ve Çalışma "

" Dil Okulu Fiyatları "

" Dil Okulu Kampyanyaları "

" Dil Okulu Ücretleri "

" Dil Okulu ve Öğrenci Vizesi "

Şifremi Unuttum

Fırsatlar !

YURTDIŞI DİL OKULU ARAMA MOTORU

ÜLKE

ŞEHİR

OKUL

PROGRAM

İSPANYA Vizesi Başvuru Evrakları ve İşlemleri

İspanya Öğrenci Vizesi Başvuru İşlemleri ve Evrakları

» EğitimNoktası Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı aracılığıyla giden öğrencilerin İspanya öğrenci vizesi başvuru işlemleri ve gözetmenliği ÜCRETSİZ olarak konu üzerinde son derece tecrübeli danışmanlarımız tarafından yapılmaktadır. Günümüzde bir araç olmaktan çok bir engel haline gelen vize başvurunuzu kolaylaştırmak için EğitimNoktası yurtdışı eğitim danışmanlarına (222) 230 6898 telefon numarasından veya iletişim bilgileri kısmını kullanarak ulaşabilirsiniz.

» İspanya öğrenci vizesi başvuru işlem süresi ortalama 2 haftada sonuçlanmaktadır ancak öğrencilerimizin her ihtimale karşı erken başvuru yapmalarını öneriyoruz. 90 güne kadar İspanya’da eğitim alacak olan öğrenciler için vize alınması yeterli olmaktadır. Ancak 90 günden fazla eğitim alacak öğrencilerin Ulusal Vize(D Tipi) almaları gerekmektedir. İspanya’ya gidildiğinde oturum kartı alınması gerekmektedir.

Vize Tipleri;

  • Kısa süreli vize (C tipi)
    3 aya kadar eğitim alacaklar için başvurulacak olan vize tipidir.
  • Uzun süreli vize (D tipi)
    Üniversite gibi benzeri uzun süreli kalışlar için başvurulacak 12 aya kadar geçerlilik süresi olan vize tipidir.

» İspanya Büyükelçiliği vize başvurusunda bulunacaklar için randevu sistemini yürürlüğe geçirmiştir. Randevular telefonla +90 212373 58 05 nolu numaradan yapılabilir.

» İspanya Büyükelçiliği vize başvurusunda bulunacaklar başvurularını şahsen yapmalıdır ve pasaportlarını şahsen teslim almalıdır.

» İspanya Ulusal vizesi için İspanya Konsolosluğu’na başvuru yapan kişiler İspanya’ya giriş yaptıkları tarihten itibaren 30 gün içerisinde İspanya Yabancılar Polisi’ne başvuruda bulunup oturum kartı almalıdır.

» İspanya Konsolosluğu’na yaptıkları ulusal vize başvurusu kabul edilip ülkeye giriş yapan kişiler ilgili Sosyal Sigortalar Sistemi’ne sigorta girişlerini yaptırmakla yükümlüdür.

» Vize başvuruları normalde 3 ile 7 iş günü arasında sonuçlanmaktadır. (Bu süre yurtdışından yapılan başvurularda 10 iş günüdür, bazı durumlarda bu süre 30 güne kadar çıkabilmektedir.)

» Bazı evrakların İngilizce çevirileri ve Noter Tasdikli suretleri ile birlikte ibraz edilmesi gerekebilir.

» İspanya Öğrenci Vizesi başvuru işlemleri için istenilen evrakların tek bir formatta veriliyor olmasına rağmen, kişilerin akademik durumları, iş ve aile yapılarında olan farklılıklar göz önüne alınarak, İspanya öğrenci vizesi başvuru evraklarının hazırlanış ve ibraz şeklinde de farklılıklar olacağını hatırlatmak isteriz.

» Sizlere İspanya Konsolosluğu tarafından istenilen vize başvuru evrakları genel olarak çıktısını da alabileceğiniz şekilde listelemeye çalıştık.

** İspanya öğrenci vizesi başvuru işlemleri için bizi aramanız yeterlidir.

İspanya Öğrenci Vizesi Başvuru Belgeleri

  • Geçerli Pasaport
    Vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli olmalıdır.
  • Varsa Eski Pasaportlar ve Vizeler
    Eski pasaportlarınız ve vizelerinizin asılları veya kopyaları.
  • 1 adet Vesikalık Fotoğraf
    Son 6 ay içinde çekilmiş, arka fonu beyaz, 35x45 mm ölçülerde olmalıdır.
  • İspanya Vize Başvuru Ücreti
    191,40 TL vize ücreti, İspanya Konsolosluğu’na başvurusu sırasında ödenecektir.
  • İspanya Vize Başvuru Formu
    Online olarak İngilizce veya İspanyolca dilinde doldurabileceğiniz formun çıktısı imzalı şekilde teslim edilecektir.
  • Uçak Bilet Rezervasyonları
    Gidiş dönüş şeklinde eğitim başlangıç ve bitiş tarihlerine göre ayarlaması yapılmış rezervasyonlar.
  • Akseptans Mektubu 
    Kayıt yaptırdığınız okuldan kaydınızın onaylandığını gösteren haftalık minimum 25 saat ders alınacağını gösteren kabul mektubu. EğitimNoktası aracılığıyla kayıtlarını yaptıran öğrencilere kabul belgesi danışmanlarımız tarafından takdim edilecektir.
  • Konaklama Bilgileri 
    Konaklama detaylarınızın yer aldığı belge. EğitimNoktası aracılığıyla kayıtlarını yaptıran öğrencilere konaklama belgesi danışmanlarımız tarafından takdim edilecektir.
  • İkametgâh Belgesi
    Muhtarlıktan alınmalı ve 1 adet kopyası ile birlikte verilmelidir.
  • Tam vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
    Masrafları karşılayacak kişi ile aile bağının görünmesi gerekmektedir.
  • Nüfus Cüzdanı Kopyası 
    Üzerinde T.C. kimlik numaranızın bulunduğu kimliğinizin kopyası
  • Adli Sicil Kaydı 
    İspanyolca tercümesi noter tarafından tasdik edilip, valilik tarafından ‘’La Haye Apostili’’ vurdurulacaktır. 
  • Sigorta Poliçesi
    Minimum 30.000 Euro teminatlı, tüm Schengen ülkelerinde geçerli, yurtdışı seyahat sağlık sigortası yapılmalıdır.
  • Sağlık Raporu
    Sadece 180 günden fazla kalacak olan başvuru sahipleri için hastaneden alınan sağlık raporu ve kopyası. (İspanyolca tercümesi noter tarafından tasdik edilip, valilik tarafından ‘’La Haye Apostili’’ vurdurulacaktır. Sağlık ocağından alınan raporlar geçerli değildir. Sağlık raporunda ‘’Hastanemize başvuran kişinin Dünya Sağlık Örgütü Uluslararası sağlık tüzüğü(2005) uyarınca halk sağlığı için risk oluşturacak herhangi bir hastalığı bulunmamaktadır.’’ ibaresi bulunmalıdır.
  • Öğrenci Belgesi ve Diplomalar
    Eğitim durumunuzu gösteren diplomalar ve öğrenci belgeleri. Bu belgelere katılmış olduğunuz yabancı dil, bilgisayar, staj gibi kurs veya sertifika programları belgelerini de ekleyebilirsiniz.
  • Seyahat, Eğitim ve Yaşam Masrafları Hesaplaması
    İspanya’da bulunduğunuz ilk 12 ay boyunca masraflarınızı karşılayabileceğinizi göstermeniz gerekmektedir. Hesaplama, gidiş-dönüş uçak bileti, eğitim masrafları ve yaşam masrafları baz alınarak yapılmalıdır.
  • Mali durumunuzu gösteren belgeler 
    Altta mali durumunuzu belgeleyebilmeniz için gerekli olabilecek evrak ve dokümanları listelemeye çalıştık. Listede önerilenler dışında farklı yapılarda gösterebileceğinizi düşündüğünüz belgeleri de ekleyebilirsiniz. Listede istenilen evraklar size, ailenize veya varsa sizi sponse edecek kaynağa yönelik hazırlanmalıdırlar.
    • Size ve ailenize ait olan tüm araba ruhsatları,
    • Size ve ailenize ait olan tüm gayrimenkulleri gösteren tapular veya kontratlar
    • Size ve ailenize ait olan banka hesaplarınızda ki mevduatları gösteren banka yazısı,
    • Sizin ve ailenizin işyerlerinizden alınacak olan maaş bordroları, işe giriş bildirgeleri,
    • Eğer serbest meslek ile uğraşılıyorsa işyerine ait vergi levhaları, oda sicil kâğıdı, ticari gazete ve imza sirküleri gibi gelir ve yapılan işi beyan eden belgeler,
    • Çalıştığınız süre, göreviniz gibi bilgileri içeren, işveren tarafından verilecek olan antetli kağıda yazılmış bir ön yazı ve izin belgesi,
    • Geçmiş iş tecrübelerinizi gösteren ve kanıtlayan iş yeri belgeleri.

Adresler

İspanya Büyükelçiliği;

Abdullah Cevdet Sokak No:8 06680 Çankaya Ankara
İspanya Başkonsolosluğu;  

Karanfil Aralığı Sokağı No:16 1. Levent 34330 Beşiktaş İstanbul

Başvuru Merkezleri

İspanya Büyükelçiliği Ankara Çalışma saatleri;  

Pazartesi – Cuma              ; 08.30 – 16.30